سوئیچ و تجهیزات poe شبکه یکی از تجهیزات پر استفاده در شبکههای پیشرفته امروزی میباشند که امکان ارسال برق و انتقال داده را به صورت همزمان فراهم میکنند. با استفاده از این دستگاه ها فرآیند خدمات نصب و راه اندازی شبکه سریعتر و آسانتر میشود. در این مقاله، به معرفی تکنولوژی PoE و ویژگیهای مهم انواع تجهیزات poe شبکه خواهیم پرداخت.
PoE چیست؟
poe مخفف Power over Ethernet است و به امکان انتقال برق بر روی کابلهای اترنت شبکه اشاره دارد. همان طور که میدانید در داخل انواع کابل های شبکه 8 سیم وجود دارد که برای ارسال دیتا فقط به 4 سیم آن نیاز است و از 4 سیم دیگر آن در تجهیزات poe شبکه برای انتقال برق استفاده میشود.
این فناوری امکان فراهم کردن برق برای دستگاههای شبکه مانند دوربینهای مداربسته، تلفنهای آیپی، اکسس پوینت ها، و دستگاههای دیگر شبکه را که از این فناوری پشتیبانی می کنند فراهم میکند، بدون اینکه نیاز به منبع برق مجزایی باشد. در واقع فقط با انجام کابل کشی شبکه و بدون نیاز به کابل برق مجزا دستگاههای متصل به تجهیزات poe شبکه روشن خواهند شد.
ویژگیهای مهم تجهیزات poe شبکه
استانداردهای مختلف تامین برق با تکنولوژی POE: تجهیزات poe شبکه معمولاً استانداردهای مختلفی را پشتیبانی میکنند. استاندارد PoE اصلی، 802.3af است که برق مصرفی دستگاهها را تا حداکثر 15.4 وات ارائه میدهد. همچنین، استاندارد PoE+ 802.3at و PoE++ 802.3bt وجود دارد که برق مصرفی بیشتری را تا حداکثر 100 وات و 240 وات به ترتیب فراهم میکنند.
مدیریت قدرت: برخی تجهیزات poe شبکه دارای ویژگیهای مدیریت قدرت یا پاور هستند که به مدیران شبکه امکان کنترل دقیق تر بر روی توان مصرفی دستگاهها را میدهد. این امکان به بهینهتر کردن مدیریت برق و جلوگیری از افزایش مصرف انرژی کمک میکند. در زیر بعضی از مدل های مختلف این سوئیچ ها مشاهده می کنید:
مدلهای مختلفی از سری Cisco Catalyst امکان مدیریت قدرت را ارائه میدهند. برای مثال، Cisco Catalyst 2960X و Cisco Catalyst 3850 از این قابلیت پشتیبانی میکنند.
- HPE Aruba Switches:
سوئیچهای HPE Aruba نیز دارای ویژگیهای مدیریت قدرت هستند. به عنوان مثال، مدلهای HPE Aruba 2530 و HPE Aruba 2930F از این ویژگی بهره میبرند.
- Dell PowerConnect Series:
سوئیچهای Dell PowerConnect نیز امکان مدیریت قدرت را دارند. مدلهای مختلفی از این سری، مانند Dell PowerConnect 2800 و Dell PowerConnect 5400، این ویژگی را دارا هستند.
- Juniper EX Series:
سوئیچهای Juniper EX Series از امکانات مدیریت قدرت برخوردارند. مدلهای مختلفی از این سری، مانند Juniper EX2200 و Juniper EX3300، این قابلیت را دارند.
- TP-Link JetStream Series:
TP-Link JetStream Switches از ویژگیهای مدیریتی گستردهای به همراه مدیریت قدرت پشتیبانی میکنند. برخی مدلهای این سری شامل TP-Link JetStream T1500 و TP-Link JetStream T2600 میشوند.
- NETGEAR ProSAFE Plus Series:
سری سوئیچهای NETGEAR ProSAFE Plus نیز دارای قابلیتهای مدیریتی و مدیریت قدرت هستند. به عنوان نمونه، مدلهای NETGEAR ProSAFE Plus GS108PE و NETGEAR ProSAFE Plus GS105PE از این ویژگیها بهره میبرند.
همچنین بعضی از مدلهای روتربوردهای میکروتیک هم قابلیت مدیریت پاور را ارائه میکنند.
تجهیزات poe شبکه اکتیو (Active PoE) و PoE پسیو (Passive PoE) دو روش مختلف برای تامین برق دستگاههای شبکه از طریق کابلهای اترنت هستند. تفاوت اصلی بین آنها در نحوه انتقال برق و ویژگیهای امنیتی است. در زیر این دو ویژگی را بررسی میکنیم.
PoE اکتیو (Active PoE): در PoE اکتیو، برق به صورت دیجیتال توسط سوئیچ ارسال میشود و در دستگاه مقصد به تبدیل دیجیتال به آنالوگ احتیاج ندارد. این روش معمولاً به عنوان “802.3af” یا “802.3at” (PoE+ یا PoE Plus) شناخته میشود. سوئیچ های دارای قابلیت PoE اکتیو دارای ویژگیهای امنیتی بهتری است و به صورت اتومات دستگاه های متصلی که از قابلیت poe پشتیبانی می کنند را شناسایی کرده و برق را فقط برای دستگاه هایی که از این ویژگی پشتیبانی میکنند تامین می کند.
این ویژگی به افزایش امنیت و بهینهسازی مصرف برق و نیز کاهش خطر نشت برق یا خطرات احتمالی مرتبط با برق به خصوص برای دستگاه های متصل غیر poe میشود. امروزه بیشتر سوئیچ های poe شبکه از نوع اکتیو می باشند.
PoE پسیو (Passive PoE): در PoE پسیو، برق به صورت آنالوگ از طریق کابلهای اترنت ارسال میشود و دستگاه مقصد نیاز به تبدیل آنالوگ به دیجیتال دارد. این روش عمدتاً برای تجهیزات ساده و ارزانتر مورد استفاده قرار میگیرد. PoE پسیو دارای ویژگیهای امنیتی کمتری است و برق بیشتری به دستگاهها ارسال میشود. این ممکن است به معنای افزایش خطر نشت برق یا ایجاد مشکلاتی برای دستگاه های غیر POE باشد.
بنابراین، تفاوت اصلی بین تجهیزات poe اکتیو شبکه و PoE پسیو در نحوه انتقال برق و امنیت برق است. PoE اکتیو امنیت بیشتری دارد و استانداردهای مشخصی برای تامین برق دارد، در حالی که PoE پسیو به صورت آنالوگ عمل میکند و امنیت برق کمتری دارد. انتخاب بین این دو معمولاً بر اساس نیازهای خاص شبکه و تجهیزات مورد استفاده انجام میشود. امروزه بیشتر سوئیچ های poe شبکه از نوع اکتیو هستند.
امکان ارتقاء شبکه: تجهیزات poe شبکه امکان ارتقاء شبکه را با افزودن دستگاههای جدیدی که نیاز به تغذیه PoE دارند، فراهم میکنند. این امر به راحتی امکانپذیر است و به کاهش هزینه نصب و نگهداری کمک میکند.
توانایی مدیریت از راه دور: برخی تجهیزات poe شبکه امکان مدیریت از راه دور را فراهم میکنند. این امکان به مدیران شبکه اجازه میدهد تا از دور توان مصرفی دستگاهها را کنترل و تنظیم کنند.
ساده ترین راه برای تشخیص سوئیچهای poe از سوئیچهای غیر poe نوار باریک زردرنگ قرار گرفته در زیر پورت های سوئیچ های poe میباشد که به این صورت از سوئیچهای عادی شبکه تفکیک می شوند.
روش تشخیص سوئیچهای PoE اکتیو (Active PoE) از سوئیچهای PoE پسیو (Passive PoE)
مشاهده مدل و مشخصات سوئیچ
اولین گام در تشخیص نوع PoE سوئیچ، مشاهده مدل و مشخصات آن است. در دفترچه راهنمای محصول یا برچسبهای روی سوئیچ اطلاعاتی در مورد نوع PoE آن دستگاه قرار دارد. در اینجا میتوانید ببینید کدام یک از استانداردهای PoE (مثل 802.3af یا 802.3at) توسط سوئیچ پشتیبانی میشود. اگر تجهیزات poe شبکه از استاندارد PoE+ یا PoE پیشرفتهتری پشتیبانی کند، احتمالاً از PoE اکتیو استفاده میکند. به عنوان مثال، اگر سوئیچ از استاندارد PoE+ 802.3at پشتیبانی کند، این نشان میدهد که از PoE اکتیو استفاده میکند.
در نظر داشته باشید استاندارد PoE 802.3af (Power over Ethernet) نمیتواند PoE اکتیو (Active PoE) باشد. استاندارد 802.3af به عنوان PoE پایه یا PoE استاندارد شناخته میشود و تا حداکثر 15.4 وات توان برق را برای هر پورت فراهم میکند. این توان برق کافی نیست تا دستگاههایی با توان مصرفی بالا مانند دوربینهای مداربسته پیشرفته یا سرورها را تامین کند.
به عبارت دیگر، اگر تجهیزات poe شبکه شما فقط از استاندارد 802.3af پشتیبانی کند، نمیتواندیک سوئیچ یا دستگاه PoE اکتیو (Active PoE) باشد، زیرا استاندارد PoE اکتیو از توان مصرفی بالاتری برای تغذیه دستگاهها استفاده میکند. برای تامین توان مصرفی بیشتر به دستگاهها، استفاده از استانداردهای PoE+ (802.3at) و PoE++ (802.3bt) که توان مصرفی بالاتری را برای دستگاهها فراهم میکنند، معمولاً مناسبتر است.
استفاده از وسایل تست PoE
برخی وسایل تست PoE وجود دارند که به شما امکان میدهند تا نوع PoE را در تجهیزات poe شبکه تشخیص دهید. این وسایل عمدتاً برای اندازهگیری توان برق و تشخیص PoE از PoE+ و PoE پسیو استفاده میشوند.
توان مصرفی (Power Budget)
توان مصرفی سوئیچ نیز میتواند نشان دهنده نوع PoE باشد. اگر توان مصرفی PoE سوئیچ بالاتر از 15.4 وات (استاندارد PoE 802.3af) باشد، احتمالاً از PoE اکتیو استفاده میکند.
مشاهده وضعیت پورتها
اگر به مدیریت سوئیچ دسترسی داشته باشید، میتوانید به وضعیت پورتهای سوئیچ نگاه کنید. در برخی سوئیچها، وضعیت PoE برای هر پورت به صورت واضح نمایش داده میشود و شما میتوانید ببینید کدام پورتها از PoE استفاده میکنند.
تست با دستگاه PoE
اگر یک دستگاه امکان استفاده از PoE را داشته باشید (مانند یک تلفن آیپی یا دوربین مداربسته PoE)، میتوانید آن دستگاه را به یک پورت سوئیچ متصل کنید. اگر بدون مشکل دستگاه روشن و کار کند، این نشان میدهد که سوئیچ از PoE اکتیو استفاده میکند.
در همه موارد، توجه به مشخصات تجهیزات poe شبکه و استانداردهای PoE مورد پشتیبانی آن، به همراه استفاده از وسایل تست PoE، به شما کمک میکند تا نوع PoE را تشخیص دهید و سوئیچهای PoE اکتیو از سوئیچهای PoE پسیو را از هم تمیز دهید.
فاکتور موثر در قیمت تجهیزات poe شبکه
اگر برای راه اندازی شبکه خود یا برای انجام تغییرات در شبکه تصمیم به خرید تجهیزات poe شبکه دارید و تنوع قیمتی زیادی در زمان خرید مشاهده میکنید، لازم است ویژگی های مختلف که باعث قیمت بالا یا پایین این سوئیچ های می شود را بدانید. در زیر به برخی از فاکتورهای موثر در قیمت تجهیزات poe شبکه اشاره میکنیم.
توان PoE (Power over Ethernet)
یکی از عوامل اصلی در تعیین قیمت تجهیزات poe شبکه، توان PoE است. سوئیچها یا تجهیزات poe شبکه، با توان PoE بیشتر (مثل PoE+ 802.3at یا PoE++ 802.3bt) معمولاً قیمت بالاتری دارند.
تعداد پورتهای PoE
تعداد پورتهای PoE روی تجهیزات poe شبکه نیز در قیمت آن موثر است. در حال حاضر سوئیچ های poe با 8 پورت، 12 پورت، 24 پورت و 48 پورت در بازار موجود است. تجهیزات poe شبکه که از تعداد بیشتری از پورتهای PoE پشتیبانی می کنند معمولاً گرانتر هستند.
سرعت انتقال داده
سرعت انتقال داده پورتهای سوئیچ (مثل 10/100/1000 Mbps) نیز تأثیر دارد. سوئیچهای با سرعت بیشتر معمولاً گرانتر هستند.
امکانات مدیریتی
سوئیچها و تجهیزات poe شبکه با ویژگیهای مدیریتی پیشرفته ممکن است قیمت بالاتری داشته باشند. امکاناتی مانند VLAN، QoS، و مدیریت ترافیک اضافی هزینه را افزایش میدهند.
برند و اعتبار
برند و اعتبار تاثیر زیادی بر قیمت دارد. دستگاههایی از برندهای معروف معمولاً گرانتر هستند، آنها معمولا امکانات و پشتیبانی بهتری ارائه میدهند.
نسل و تکنولوژی
تکنولوژیهای جدیدتر و نسلهای پیشرفتهتر تجهیزات poe شبکه را گرانتر میکنند. به عنوان مثال، سوئیچهای PoE با استفاده از استانداردهای جدید PoE++ 802.3bt قیمت بیشتری دارند.
امنیت و مقاومت
امنیت و مقاومت در برابر عوامل مختلف مثل گرما، رطوبت و شوک الکتریکی نیز در تعیین قیمت تجهیزات poe شبکه نقش دارند. تجهیزاتی که استانداردهای مقاومت بیشتر دارند، معمولاً گرانتر هستند.
پشتیبانی و خدمات پس از فروش
سطح پشتیبانی و خدمات پس از فروش ارائه شده توسط تولیدکننده و فروشنده نیز میتواند تأثیری در قیمت داشته باشد. تعهد به خدمات پس از فروش و ضمانت محصول ممکن است قیمت را افزایش دهد.
در نهایت، تعیین قیمت تجهیزات poe شبکه به میزان توان PoE، تعداد پورتهای PoE، ویژگیها و نیازهای شبکه متغیر است. برای انتخاب بهترین گزینه، باید نیازهای خود را ارزیابی کرده و با مقایسه مدلها و قیمتها، سوئیچ مناسبی را انتخاب کنید.
نظر خود را در مورد این مقاله بنویسید